Vaša cena | 27,60 € |
Vaša cena bez DPH | 23,00 € |
Dostupnosť | Skladom > 5 ks |
Odosielame v piatok 31.5. |
Máte túžbu začať a neviete, z ktorého konca to vziať? Alebo už ste niečo skúsili, ale nedarí sa? Urobte to jednoducho.
Kvasenie a kysnutie patrí pravdepodobne k najstarším spôsobom konzervácie jedla a získavania nových chutí. Len si predstavte toho pračloveka, ktorý nechal stáť omylom cez deň obilnú kašu v teple, napršalo mu do nazbieraných malín alebo zabudol rybičky v nádobe s morskou vodou a našiel ich až za pár týždňov. Zvedavý pračlovek ochutnal (v prípade nakvasenej kaše ju teda ale ešte musel upiecť) a hľa - objavil malinové víno, rybiu omáčku a kváskové pečivo.
A to je práve jedno z kúziel kvasenia - na domácu prípravu nepotrebujete veľa vecí, nič extra nemusíte vedieť a možnosti sú také široké, že určite nájdete niečo, čo vám bude chutiť. Nebojte sa zlyhania a hlavne sa do toho pustite. S touto knihou získate predstavu o tom, čo znamená živiť človeka aj jeho mikróby, ako si pripravovať zmysluplné a široko využiteľné fermenty a zostavovať z nich plnohodnotné pokrmy. Cieľom každého receptu je, aby jedlo hotové do pár minút bolo aj chuťovo bohaté, plné textúr a vôní a bolo synbiotické, čiže aby obsahovalo zásadný podiel odporúčanej dennej porcie vlákniny a zároveň aj živé mikroorganizmy.
Vláďa aj Zuzka túto tému doslova žijú každý deň už viac ako desať rokov a predkladajú svoje skúsenosti s obľúbenými fermentmi a receptami, bez ktorých už si svoje každodenné jedlo nevedia predstaviť.
Zvládli to praľudia, zvládnete to tiež!
Autor: Vladimír Sojka
Pre vstup na túto webovú stránku prosím potvrďte, že spĺňate vekovú hranicu 18 rokov